Zoals de naam al zegt is bij deze bouwmethode, voor woningbouw maar ook voor utiliteitsobjecten, het skelet van hout. De meeste mensen associƫren het, logischerwijs maar geheel ten onrechte, met houten woningen of gebouwen.

De basis zoals vloeren, binnenspouwbladen en scheidingswanden zijn van hout. De buitenkant kan geheel naar wens worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met stucwerk gecombineerd met plastica panelen of -schroten maar ook houten planken of houten rabatdelen behoren tot de mogelijkheden. Je kunt uit kostenbesparend oogpunt de buitenkant met steenstrips afwerken maar men kan ook een gemetselde spouwmuur er omheen bouwen. Elke afwerking, ook de traditionele, is mogelijk. Het is maar wat je er aan uit wilt of kunt geven.

Het grote voordeel is de hoge isolatiewaarde van de woning/gebouw. Hierdoor kan men zeer eenvoudig energieneutraal bouwen. Een tweede voordeel t.o.v. het traditioneel betonskelet is de akoestische beleving in het gebouw. De enorme galm die men hoort in een gemetseld en/of betonnen gebouw ervaart men in een houtskelet gebouw niet.

Meer afbeeldingen